Jest to wynik zawartego porozumienia między obu krajami, do którego doszło w minionym tygodniu. Irlandczycy będą mogli dostarczać na ten rynek mięso pochodzące od zwierząt w wieku poniżej 30 miesięcyżycia.
Trzeba zaznaczyć, że 99 proc. irlandzkiego eksportu wołowiny kierowana jest na rynek Unii Europejskiej. Rynek turecki, z 75 mln potencjalnych konsumentów, jest bardzo atrakcyjny. W minionym roku rząd turecki zniósł szereg barier w handlu mięsem i żywcem wołowym, co miało zahamować wzrost cen żywności.
Od tego czasu na rynek turecki zaczęła napływać wołowina z kilku unijnych krajów, głównie z Niemiec i Polski.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

komentarze (1)
co za kupa...., guwna......, moaże inaczej... sptrzedajcie ,tylko kto płaci za mieso napewno nie turcjia
Odpowiedz