Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Mięso

Tysiące osób na Festiwalu Gęsiny

  • Autor: PAP
  • Data: 10-11-2019, 17:44
Tysiące osób uczestniczyły przez dwa dni w 11. Kujawsko-Pomorskim Festiwalu Gęsiny w Przysieku k. Torunia. W programie były m.in. pokazy kulinarne Michela Morana i Andrzej Polana. Każdy gość festiwalu mógł spróbować najróżniejszych potraw z gęsi.
Tysiące osób na Festiwalu Gęsiny
Fot. Shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Dzień Świętego Marcina od 11 lat obchodzony jest w woj. kujawsko-pomorskim pod znakiem gęsiny. Wszyscy uczestnicy festiwalu mogli skosztować potraw z tego mięsa, a także wziąć udział w prezentacjach kulinarnych, m.in. znanego francuskiego restauratora, kucharza Michela Morana, a także polskich szefów kuchni: Andrzeja Polana oraz Agaty Wojdy.

"To ekstraklasa w swojej dziedzinie. Przygotowywane przez nich potrawy są dziełami sztuki" - powiedziała PAP pani Janina z Torunia, która wybrała się na festiwal z synem - po raz trzeci. Jedyną uwagę, którą miała do festiwalu, to ceny - z roku na rok wyższe.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!