- Trzynaście, piętnaście, a przynajmniej ponad 10 proc. — do takich zwyżek produkcji przywykła branża drobiarska. Od 2012 do 2016 r. dynamika tylko raz była jednocyfrowa. Prawdopodobnie tak również skończył się ubiegły rok. I skończy się przyszły. Oraz kolejne. Brak uzasadnienia W 2017 r. wzrost produkcji drobiu wyhamował do 8 proc. z 13 proc. rok wcześniej — prognozuje Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej. - czytamy w artykule 

Zdaniem Pulsu Biznesu na taki obrót spraw składa się wiele czynników. Wśród nich dziennik wymienia między innymi mniejszy eksport spowodowany ptasią grypą oraz zainteresowanie ze strony konsumentów wolnym chowem, co powoduje odchodzenie od produkcji drobiu.

Czytaj więcej: Puls Biznesu 

 

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl