W jego opinii, mali producenci zdają sobie sprawę, że tylko poprzez dobre i zdrowe (bez dodatków chemicznych), wyroby są w stanie utrzymać się na rynku i przyciągnąć klienta. - Innym przykładem jest technologia przemysłowa wykorzystywana w dużych zakładach mięsnych, które poprzez efekt skali, specjalizacje asortymentową oraz automatyzację produkcji skutecznie konkurują na rynku polskim i zagranicznym. Rynek polski zdominowany jest przez tzw. kanał nowoczesny, który wymaga od producentów szukania nowatorskich technologii produkcyjnych, aby tworzyć nową gamę produktów – mówi Rafał Szec.
Zwraca uwagę, że profesjonalne zakłady mięsne wykorzystują system efektywnego planowania zarządzania całością zasobów przedsiębiorstwa (ERP), który gwarantuje pełny monitoring procesów produkcji, przetwórstwa i logistyki magazynowej w zakładzie. - Certyfikacja wymagana przez odbiorców wymusza na zakładach pełną identyfikowalność od chowu do finalnego klienta (tzw. „od pola do stołu” ) oraz monitoring punktów krytycznych, co gwarantuje większe bezpieczeństwo dla finalnego konsumenta – mówi dyrektor handlowy firmy Weindich Sp.J.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

komentarze (0)