Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Mięso

Wędliny bez sztucznych dodatków coraz popularniejsze

  • Autor: RW, portalspozywczy.pl
  • Data: 27-05-2016, 09:22
Od dawna mówi się o rosnącej świadomości polskich konsumentów. Trend ten jest widoczny także w branży mięsnej. Wybierając produkty wędliniarskie konsumenci coraz częściej szczegółowo analizują ich skład, kierują się etykietą oraz szukają wyrobów o wysokiej mięsności.
Wędliny bez sztucznych dodatków coraz popularniejsze
Fot. Shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Paweł Świerkula, wiceprezes Promaru, przyznaje w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl, że w ostatnich latach wyraźnie wzrosło zainteresowanie produktami z ograniczoną liczbą dodatków oznaczanych jako „E”, bezglutenowych, bezpiecznych dla alergików.

- Ta tendencja jest z jednej strony dyktowana przez końcowego konsumenta, który coraz bardziej świadomie wybiera produkty żywnościowe i czyta etykiety. W przypadku produktów mięsnych bardzo ważną informacją dla końcowego konsumenta jest podawana na etykiecie zawartość mięsa. Badania pokazują, że Polacy przywiązują coraz większą wagę do pochodzenia produktu, poszukują tradycyjnych receptur, zdrowszych produktów - wyjaśnia.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!