Wędliny bez sztucznych dodatków coraz popularniejsze
- Autor: RW, portalspozywczy.pl
- Data: 27-05-2016, 09:22

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Paweł Świerkula, wiceprezes Promaru, przyznaje w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl, że w ostatnich latach wyraźnie wzrosło zainteresowanie produktami z ograniczoną liczbą dodatków oznaczanych jako „E”, bezglutenowych, bezpiecznych dla alergików.
- Ta tendencja jest z jednej strony dyktowana przez końcowego konsumenta, który coraz bardziej świadomie wybiera produkty żywnościowe i czyta etykiety. W przypadku produktów mięsnych bardzo ważną informacją dla końcowego konsumenta jest podawana na etykiecie zawartość mięsa. Badania pokazują, że Polacy przywiązują coraz większą wagę do pochodzenia produktu, poszukują tradycyjnych receptur, zdrowszych produktów - wyjaśnia.
komentarze (0)