Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Wierzbicki: Mamy rezerwy w zarządzaniu kulinarną jakością wołowiny

  • Autor: Adam Tubilewicz, Portalspozywczy.pl
  • Data: 11-05-2021, 14:43
-  Niewystarczające zarządzanie jakością kulinarną w zakładach przyczynia się do znacznie niższych cen naszej wołowiny niż średnia UE. W tych obszarach mamy rezerwy - mówi nam Jerzy Wierzbicki, prezes PZPBM.
Wierzbicki: Mamy rezerwy w zarządzaniu kulinarną jakością wołowiny
Polska ma rezerwy w zarządzaniu kulinarną jakością wołowiny. fot. shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Jerzy Wierzbicki wylicza że największymi wyzwaniami dla sektora wołowego w 2020 roku były pandemia, zakłócenia w łańcuchu dostaw spowodowane zamykaniem granic, wyłączanie niektórych fabryk np. skór bydlęcych oraz zamknięcie rynku HoReCa.

Jak pandemia wpłynęła na sektor wołowy?

- Spadek cen dotknął tych rolników którzy musieli sprzedawać, bo żywiec osiągnął wagę rzeźną. W ostatnim kwartale 2020 ceny ruszyły w górę i aktualnie są na stosunkowo dobrym poziomie - dodał.

Dalsza część artykułu (87%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!