Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Zakład Drobiarski Stasin walczy o rynki azjatyckie

  • Autor: AT/portalspozywczy.pl
  • Data: 05-12-2017, 18:54
- Przed wybuchem ptasiej grypy byliśmy na etapie oczekiwania na kontrolę z Chin, która miała odebrać zakład i dopuścić go na ten rynek. Walczymy też o bardzo duży rynek, jakim są Filipiny. Aby dostać się na rynki azjatyckie, trzeba wypełnić bardzo skomplikowane procedury - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Wojciech Zarzycki, wiceprezes zarządu i dyrektor ds. finansowo-rozwojowych Zakładu Drobiarskiego w Stasinie Sp. z o.o.
Zakład Drobiarski Stasin walczy o rynki azjatyckie
fot. stasin.pl

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Zakład Drobiarski w Stasinie w ujęciu wartościowym sprzedaje ok. 40 proc. swojej produkcji na rynki eksportowe.

- Sprzedajemy na całą Europę, od Portugalii, gdzie zaopatrujemy największą sieć handlową, przez Hiszpanię, Francję, Anglię, Niemcy, Litwę. Od niedawna mamy certyfikat BRC, który umożliwia nam wysyłki do Anglii. Elementy droższe: filet i udziec z indyka w większości eksportujemy na Zachód. Udziec to idealny element dla firm produkujących kebab. Po ptasiej grypie powróciliśmy także do sprzedaży na rynek Białorusi - dodaje.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!