Zakłady Mięsne Pekpol: Będziemy rozwijać ofertę w kierunku produktów wegetariańskich
- Autor: AT, portalspozywczy.pl
- Data: 19-03-2019, 09:43
- Pomyśleliśmy również o tych, którzy preferują dietę bezmięsną lub w świadomy sposób ograniczają spożycie mięsa. Z roku na rok takich osób przybywa. Jak wskazują statystyki, nie jest to chwilowy trend. Dziś dla wielu wegetarianizm czy fleksitarianizm to sposób na zdrowy styl życia. Coraz więcej osób go praktykuje i nie możemy być na to obojętni - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Małgorzata Wódkiewicz, kierownik marketingu Zakładów Mięsnych Pekpol.
Małgorzata Wódkiewicz, kierownik marketingu ZM Pekpol, fot. mat. pras.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
W lutym Zakłady Mięsne Pekpol poszerzyły swoją ofertę wprowadzając nową linię pieczonych pasztetów warzywnych „Dziarskie Jarskie”. (czytaj więcej)
Małgorzata Wódkiewicz, kierownik marketingu Zakładów Mięsnych Pekpol wskazuje, że spółka obserwuje i analizuje trendy żywieniowe oraz zmieniające się preferencje konsumentów i stara się tworzyć spełniającą oczekiwania klientów ofertę.
Dalsza część artykułu (86%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium".
lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie
komentarze (1)
No i bardzo dobrze... ludzie odchodzą od faszerowanych antybiotykami i sterydami mięs. Na zdrowie!
Odpowiedz