Zakłady Mięsne Pekpol: Coraz prężniej rozwija się segment mięsnych przekąsek i produktów „na raz”
- Autor: AT, portalspozywczy.pl
- Data: 01-04-2019, 09:51

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Małgorzata Wódkiewicz wskazuje, że konsumenci poszukują dziś produktów wysokiej jakości, jak najmniej przetworzonych i z dużą zawartością mięsa.
- Ten trend, który można zaobserwować na rynku już od kilku lat, teraz jeszcze bardziej się umacnia. Konsumenci są coraz bardziej świadomi, prowadzą zdrowy styl życia, dlatego też chętniej wybierają produkty z tzw. „czystą etykietą”, czyli bez sztucznych konserwantów, barwników i innych niezdrowych dodatków. W ten trend świetnie wkomponowuje się nasza linia wędlin "Kurpiowskie Specjały" na bazie tradycji zaczerpniętej z regionu na jakim produkujemy, Kurpi - mówi.
komentarze (1)
"No waste" zakłada też nie generowanie śmieci czego dokładnym zaprzeczeniem jest pakowanie małych porcji...
Odpowiedz