Zakłady mięsne przegrywają konkurencję z supermarketami
- Autor: gloswielkopolski/ za dlahandlu.pl
- Data: 14-01-2016, 09:52
Jak podaje gloswielkopolski.pl najstarszy, prywatny zakład przetwórstwa mięsnego z gminy Siedlec zamyka działalność.
Gracjan Kiciński, właściciel, pytany o powody wskazał m.in. na dużą konkurencję ze strony supermarketów, które oferują konfekcjonowane wyroby mięsne. Przy takich ilościach sprzedawanego tam towaru, gdy sieć handlowa może negocjować atrakcyjną cenę, wytwórcy dysponujący niewielką siecią sprzedaży ponoć nie mają żadnych szans na równą walkę.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Ekipy zabrały wyposażenie sklepu firmowego z Wolsztyna, przy ul. 5 stycznia.
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
Carrefour Polska sprzedany! Na ten ruch zanosiło się od lat
-
Belgia: Producenci żądają wyższych cen w supermarketach
-
„Zyskoteka” w Carrefourze. Trwa akcja promocyjna w sieci
-
Sieć supermarketów kupuje przemysłową piekarnię
-
Znana sieć rusza z nowym formatem sklepów
-
Puste półki w supermarketach. Brakuje rąk do pracy przez Covid-19
-
Prezes Otmuchowa: ceny żywności będą musiały mocno wzrosnąć
-
Coraz częstsze kradzieże alkoholu
-
Spadła sprzedaż w sklepach małoformatowych w sierpniu 2021 r.
-
Arla ogranicza dostawy mleka do brytyjskich supermarketów
komentarze (2)
e.. a o co chodzi?
OdpowiedzBrawo sieci , obnizajcie ceny wyrzynajcie polskich producentow i siebie nawzajem a potem faszerujcie mieso woda i maltodekstryna bo CENA jest najwazniejsza!! A jakosc ? Jakosc tam bedzie
Odpowiedz