Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Mięso

Zakłady Mięsne w Żywcu kończą działalność

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 03-07-2020, 15:00
Po 31 latach postanowiliśmy o zamknięciu działalności produkcyjnej Zakładów Mięsnych w Żywcu - poinformował właściciel firmy, Wojciech Dobija z rodziną.
Zakłady Mięsne w Żywcu kończą działalność
Zakłady Mięsne w Żywcu kończą działalność. fot. dobija.pl

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Zakłady Mięsne w Żywcu to firma rodzinna z ponad 30 letnią historią. Właściciel, Wojciech Dobija sprywatyzował zakład produkcyjny w 1989 roku. Od tego czasu firma prowadzona była przez niego wraz z rodziną jako jednoosobowa działalność gospodarcza.

- Na przestrzeni lat zakład mocno się rozbudowywał, powiększał i rozszerzał swoje kanały dystrybucji. Rodzina Dobijów od zawsze stawiała na wędliny najwyższej jakości wyłącznie z polskiego mięsa. Kiełbasa krakowska sucha, kabanosy, szynka kasztelańska czy salami pepperoni na zawsze zostaną w pamięci naszych zaufanych i oddanych klientów - czytamy w komunikacie firmy.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (9)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Andrzej Legan 2020-07-06 11:31:47

    Panie Wojciechu, Smutna to wieść dla polskiej branży mięsnej. Bardzo Panu dziękuję za lata współpracy . Bardzo prawy i niezwykle serdeczny z Pana Człek. Telefony działają . Nadal będę z Panem w kontakcie. Z masarskim Pozdrowieniem Andrzej Legan

    Odpowiedz
  • Agnieszka 2020-07-07 18:29:17

    Szkoda , ze firma nie przebranzowila sie na produkcje wegetarianskiego jedzenia na co w obecnych czasach powinny byc duze dotacje.

    Odpowiedz
  • ADRIAN 2020-07-08 12:23:38

    Szkoda firmy. Tyle lat na rynku. Widocznie dzieci nie były chętne prowadzić biznes dalej same. Rynek jest trudny i wymagający. Jak budynek jest nie wpisany jako zabytek to możliwe, że stanie w tym miejscu hotel lub apartamentowiec. Właściciele na pewno wtedy nie stracą. Grunty w tym miejscu są w cenie. Nie jeden developer będzie chętny do inwestycji. Na zdjęciu widać, że fajne miejsce. Powodzenia.

    Odpowiedz
  • zofia 2020-08-25 13:42:49

    Szkoda , następnej rodzinnej Firmy Firmy Polskie niestety nie są w stanie konkurować z korporacjami o nieograniczonym kapitale , zyskowność w branży mięsnej jest na granicy błędu 1, 2 procent dla zainteresowanych konsumentów , szkoda ze wszystko zostaje przejmowane przez zachodnie korporacje eliminowane polskie małe i średnie Firmy, które nie są w stanie pozyskać korzystnego finansowania przy tak niskiej zyskowności I braku wsparcia ze strony Państwa . Dla przykładu podam ,że w Danii kiedy bankrutowały małe średnie Firmy to Państwo im pomogło zrzeszyli się i teraz są potęgą korporacyjną na rynku europejskim w tym polskim w branży mięsnej , produkcji wieprzowiny .Przykro

    Odpowiedz
  • Majka 2020-11-08 16:36:27

    Bardzo szkoda. Zniknęły z rynku najlepsze kabanosy "ever". Od miesięcy bezskutecznie szukałam, a teraz sprawdziłam w internecie i już znam powód. Powodzenia całej Państwa Rodzinie w tej trudnej rzeczywistości.

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!