Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Mięso

ZD Stasin: 40 procent naszej produkcji trafia na eksport

  • Autor: AT/portalspozywczy.pl
  • Data: 19-03-2018, 14:29
- Wartościowo 60 proc. naszej produkcji sprzedajemy na rynku krajowym, a 40 proc. trafia na eksport. Sprzedajemy na całą Europę, od Portugalii, gdzie zaopatrujemy największą sieć handlową, przez Hiszpanię, Francję, Anglię, Niemcy, Litwę. Od niedawna mamy certyfikat BRC, który umożliwia nam wysyłki do Anglii - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Wojciech Zarzycki, wiceprezes zarządu i dyrektor ds. finansowo-rozwojowych Zakładu Drobiarskiego w Stasinie Sp. z o.o.
ZD Stasin: 40 procent naszej produkcji trafia na eksport
fot. stasin.pl

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

W ujęciu wartościowym ok. 60 proc. produkcji Stasina sprzedawane jest na rynku krajowym, a 40 proc. trafia na eksport.

- Sprzedajemy na całą Europę, od Portugalii, gdzie zaopatrujemy największą sieć handlową, przez Hiszpanię, Francję, Anglię, Niemcy, Litwę. Od niedawna mamy certyfikat BRC, który umożliwia nam wysyłki do Anglii. Elementy droższe: filet, czy udziec z indyka w większości eksportujemy na Zachód. Udziec to idealny element dla firm produkujących kebab. Natomiast na Wschód, po tym jak po ptasiej grypie odblokowała się Białoruś, powróciliśmy do sprzedaży na ten rynek - dodaje Zarzycki.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!