Zerowy VAT na mięso powinien być na stałe. Propozycja KRD-IG
- Autor: AT
- Data: 17-01-2022, 17:42

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Zerowy VAT na mięso - na stałe
Dyrektor generalny KRD-IG wskazuje, że należy jednak pamiętać, że obniżenie stawki VAT na produkty mięsne to rozwiązanie tymczasowe. - Z naszej perspektywy stawka podatku VAT na podstawowe produkty spożywcze, w tym mięso, powinna pozostać na zerowym poziomie na stałe - zapewnia Dariusz Goszczyński.
Jaki będzie 2022 rok dla branży drobiarskiej w Polsce?
Dyrektor generalny KRD-IG przyznaje, że spodziewa się niestety, że koszty w ramach prowadzenia działalności biznesowej będą rosły w stopniu co najmniej takim, jak obecnie, ponieważ inflacja i wzrost kosztów wynagrodzeń być może przekroczy w skali roku nawet 10%.
komentarze (2)
Ludzie są otyli od mięsa bo to dieta wyuczona od kołyski. Kiedy podwyższony VAT na mięso aby mięso było droższe o żywności roślinnej ?
Odpowiedzmięso powinno mieć 23% VAT bo jest szkodliwe dla zdrowia, środowiska i nieetyczne.
Odpowiedz