Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

ZM Henryk Kania: Spodziewamy się dynamicznego rozwoju segmentu produktów suchych i plastrowanych

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 31-08-2017, 11:35
Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. opublikowały raport podsumowujący pierwsze półrocze 2017 roku. W sprawozdaniu, poza osiągniętymi wynikami, spółka przedstawiła również swoje plany na kolejne miesiące.
ZM Henryk Kania: Spodziewamy się dynamicznego rozwoju segmentu produktów suchych i plastrowanych
fot. materiały prasowe

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Według informacji podanych w raporcie w 2017 roku Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. będą kontynuować współpracę z firmami świadczącymi usługi outsourcingowe w zakresie produkcji, będących właścicielami bardzo nowoczesnych i nowo wybudowanych zakładów przetwórstwa mięsnego. W powyższych zakładach na podstawie umów lokowania produkcji są produkowane wyroby wędliniarskie na zlecenie Emitenta.

- Alokowanie procesu produkcyjnego wyrobów wędliniarskich w posiadanych zakładach przetwórczych pozwala na zwiększanie efektywności operacyjnej poprzez silniejszą specjalizację każdego z posiadanych obiektów. Optymalizacja procesów produkcyjnych bezpośrednio wpływa na zmniejszenie się kosztów operacyjnych, a w konsekwencji na poprawę wypracowywanych przez spółkę poziomów rentowności - napisano w sprawozdaniu. 

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!