Partnerzy portalu
partner portalu partner portalu

Partner serwisu

partner serwisu
Mięso

ZM Jasiołka uruchomił mobilne sklepy mięsne (zdjęcia)

Zakład Mięsny Jasiołka uruchomił „Jasiołkowozy”. Mobilne sklepy kursują na regularnych trasach i obsługują obszar w promieniu 20 km od Dukli. Można je spotkać także na cyklicznych wydarzeniach kulinarnych w Warszawie i Krakowie.

ZM Jasiołka uruchomił mobilne sklepy mięsne (zdjęcia)
"Jasiołkowozy" można spotkać w okolicach Dukli i na cyklicznych wydarzeniach w Krakowie i Warszawie, fot. mat. pras.

Autor: informacja prasowa
Data: 02-06-2020, 09:37

Nie tylko duże firmy spożywcze zastosowały rozwiązania pomagające przezwyciężyć kowidowy kryzys. Mniejsze, także regionalne, część swojej działalności przeniosły do e-handlu, a nawet na … polskie drogi. Na Podkarpaciu pojawiły się np. „Jasiołkowozy” wypełnione ekologicznymi wędlinami i przysmakami wprost z tradycyjnej wędzarni opalanej drewnem bukowym.

Wspomniane autosklepy kursują na regularnych trasach. Mają stałe punkty handlowe w uczęszczanych miejscach, jak np. okolice lokalnych bazarów, piekarni, a także realizują zamówione wcześniej przez klienta „przystanki na żądanie”, czyli uzgodnione z kierowcą zatrzymanie się na trasie. Numery telefonów są zamieszczone na firmowej stronie.

„Jasiołkowozy” dowiozą również zamówione smakołyki w e-sklepie „U Ździcha” w promieniu 20 km od siedziby firmy w Dukli. W chwili obecnej sprzedaż przez internet ma wymiar lokalny, ale i tak „Jasiołka” ma swój udział w najszybciej rozwijającej się dziedzinie sprzedaży, czyli e-handlu.

Nie można nie wspomnieć o regularnej sprzedaży produktów opisywanej marki na Bio Bazarach w Katowicach i w Warszawie oraz na Targu Pietruszkowym w Krakowie – zgodnie z kalendarzem tych bazarów.

W "Jasiołkowozach" można kupić m.in. pakowane próżniowo wędliny surowe dojrzewające: szynki, schaby, boczek, kiełbasy i szczególnie ceniony udziec wołowy. Pod skromną nazwą kryje się konkurent hiszpańskiej szynki jamon serrano czy jamon iberico.

- Stosujemy wiele starych receptur wyszukanych na naszej dukielskiej ziemi, a pochodzących z okolicznych wsi, dawnych dworów szlacheckich, a nawet z kuchni armii austro-węgierskiej. Dla przykładu ekologiczny i unikatowy specjał „kiełbasa pradziada” – nazwa oddaje jej historię, wytwarzany jest z wykorzystaniem szynki i wątróbki - dokładnie wg przepisu rodem z galicyjskiej elitarnej lwowskiej szkoły masarzy - mówi Paweł Krajmas szef „Jasiołki”, a także prezes Stowarzyszenia „Polska Ekologia”.

więcej informacji:

ZM Jasiołka RSS ALERT    /    Paweł Krajmas RSS ALERT    /    wędliny RSS ALERT    /    Polska Ekologia RSS ALERT    /    sklepy mięsne RSS ALERT

KOMENTARZE (0)

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 3.236.52.197
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!