Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Mięso

ZM Szubryt: Regionalność to wyróżnik wysokiej jakości

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 10-05-2017, 15:53
- Regionalność to dziś nie tylko oznaczenie inności i oryginalności. To wyróżnik wysokiej jakości i gwarancji najlepszego smaku. Niestety, na rynku nie brakuje firm podszywających się pod nazwy certyfikowane, lecz skutecznie i systematycznie są one wyłapywane przez odpowiednie instytucje i karane surowymi mandatami - mówi Konrad Kołodziejczyk, dyrektor ds. marketingu Zakładów Mięsnych Szubryt.
ZM Szubryt: Regionalność to wyróżnik wysokiej jakości
Konrad Kołodziejczyk, dyrektor ds. marketingu Zakładów Mięsnych Szubryt, fot. mat. pras.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Od 1992 r. w Unii Europejskiej funkcjonuje system ochrony, identyfikacji i wyróżniania wysokojakościowych produktów rolnych i spożywczych. Określone pochodzenie geograficzne lub tradycyjna metoda wytworzenia daje konsumentowi zatem gwarancję wyjątkowości i jakości.

Czy takie regulacje maja wpływ na zachowanie konsumenta podczas zakupów? Zdaniem Konrada Kołodziejczyka kupujący w dzisiejszych czasach wybierają produkty o wyższych standardach higienicznych i zdrowotnych.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!