Zakłady Mięsne Zakrzewscy to rodzinna firma prowadzona od ponad 20 lat przez braci Janusza i Dariusza Zakrzewskich w Kosowie Lackim, we wschodniej części Mazowsza. Przedsiębiorstwo zajmuje się skupem żywca wołowego i wieprzowego, ubojem i rozbiorem zwierząt rzeźnych oraz dostarcza wysokiej jakości mięso kulinarne. Dzięki inwestycji w jedną z najnowocześniejszych w Europie linii rozbioru mięsa wołowego zakład będzie w stanie eksportować nie tylko ćwierćtusze wołowe – jak dotychczas, ale także konfekcjonowane, porcjowane i pakowane próżniowo mięso.
- Decyzja o rozbudowie zakładu wynikała z rosnącego popytu na wysokiej jakości polskie mięso wołowe w Europie. Szacujemy, że 70% produkcji z nowej hali trafi na rynek unijny. Aby spełniać najwyższe standardy jakościowe zainwestowaliśmy w najnowocześniejsze technologie rozbioru, pakowania oraz rozwiązania pozwalające na identyfikację produktu na każdym etapie wytwarzania. Zdajemy sobie sprawę, że równie ważne jak innowacyjne maszyny są materiały wykończeniowe, dlatego w nowej hali zastosowaliśmy specjalistyczne posadzki Flowfresh, które od lat doskonale sprawdzają się w naszym zakładzie – powiedział Andrzej Gąsiorowski, dyrektor ds. technicznych w ZM Zakrzewscy.
W nowej hali ZM Zakrzewscy na powierzchni 3 tys. mkw. wykonano specjalistyczne, antybakteryjne posadzki Flowfresh HF o grubości 6 mm, w kolorze jasnoszarym. Są to bezspoinowe poliuretanowo-cementowe posadzki żywiczne przeznaczone m.in. do stosowania przy mokrych procesach przetwórczych w przemyśle spożywczym.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

komentarze (1)
A zona zajmuje miejsce w szkole i zgarnia wszystkie nagrody,jakby jej bylo jeszcze malo.
Odpowiedz