Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Coraz mniej studentów przygotowuje się do pracy w mleczarstwie

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 26-02-2016, 10:42
Jeżeli patrzymy na to co się dzieje na uczelni, to możemy zaobserwować, że kształcimy coraz mniej studentów. Jest też coraz mniej młodzieży w ogóle – powiedział w rozmowie z serwisem portalspożywczy.pl prof. Jan Limanowski z Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego.
Coraz mniej studentów przygotowuje się do pracy w mleczarstwie
Jan Limanowski /fot. Marta Przybylska

Zwraca uwagę, że cała masa technologii w branży mleczarskiej jest kupowana pod klucz. -Oznacza to, że kształcimy ludzi do obsługi, a nie ludzi którzy będą kombinować, wymyślać nowe technologie czy nowe urządzenia. To jest przykre – mówi prof. Limanowski.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Dodaje, iż na Techmilku widać sporo firm polskich, które powstały na bazie jakiegoś polskiego pomysłu, ale jeśli popatrzy się szerzej, to tych firm zagranicznych jest coraz więcej na naszym rynku. - Jeżeli nie ma pracy, to nie warto się kształcić w danym kierunku – dodaje profesor.

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Partner serwisu
  • partner portalu
Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!