Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Ekspert: Polskie mleczarstwo osiągnęło najwyższą jakość

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 04-05-2021, 12:02
- Warto sięgać po polskie produkty mleczarskie przede wszystkim dlatego, że powstają z mleka najwyższej jakości - mówi profesor Andrzej Babuchowski, ekspert branży mleczarskiej. - Produkcja mleka w gospodarstwach rolnych odbywa się w bardzo higienicznych warunkach, a krowy karmione są zdrowymi, naturalnymi paszami.
Ekspert: Polskie mleczarstwo osiągnęło najwyższą jakość
Andrzej Babuchowski przekonuje o jakości polskicj produktów mlecznych

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

  • Gospodarstwa zajmujące się produkcją mleka, jak i polskie zakłady mleczarskie w ciągu ostatnich kilkunastu lat bardzo się rozwinęły, zmodernizowały.
  • Produkcja mleka koncentruje się głównie w czystych, ekologicznych rejonach Polski, a to przekłada się na wysoką jakość pasz, którymi karmione jest bydło mleczne.
  • Od momentu pozyskania surowca do jego przetworzenia mija niewiele czasu, jest szczególnie ważne w przypadku produktów świeżych
Dalsza część artykułu (88%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!