Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Firmy mleczarskie skupiają się na produktach o większej marżowości

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 05-03-2019, 09:57
Nie można mówić o całkowitym odchodzeniu od produktów w proszku ale widać, że producenci uwagę swoją skupiają na galanterii, serach, maśle czy innych produktach gdzie marżowość jest sporo większa – powiedział serwisowi portalspożywczy.pl Łukasz Jurkowski, prezes Związku Pracodawców, Eksporterów i Importerów Produktów Mleczarskich.
Firmy mleczarskie skupiają się na produktach o większej marżowości
Łukasz Jurkowski

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Zwraca uwagę, że coraz więcej mleczarni decyduje się też na przestawienie produkcji serwatki w proszku na koncentrat białek serwatkowych.

Podkreśla, że poza tym Polska będąca w czołówce europejskich producentów mleka nie spoczywa na laurach. Rozwija się i stawia na ciągły wzrost produkcji mleka. - Duża część naszej produkcji mlecznej wysyłana jest na eksport i coraz lepiej nam to idzie. Musimy jednak bacznie obserwować rynek krajowy i kontrolować nadmierny napływ produktów konkurencyjnych – zastrzega prezes Jurkowski.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!