FRSiH 2018: Dobry produkt może całkowicie przeorganizować rynek
- Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
- Data: 06-11-2018, 14:14

Zauważył, że duże firmy mają dobre struktury i kapitał, ale wolno reagują na zmiany na rynku. Z kolei Strat-upy są bardzo elastyczne i potrafią błyskawicznie się zmieniać. - Moim zdaniem, trend dotyczący szybkiego życia został późno dostrzeżony przez dużych graczy na naszym, polskim rynku. Dlatego potrzebna jest współpraca dużych firm ze start-upami, która byłaby korzystna dla obu stron – mówił Łukasz Kalinowski.
Wskazywał, że taka współpraca ma miejsce min. w branży biotech. - W sektorze spożywczym też tak powinno być – dodał.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
Kolejna firma mleczarska wchodzi w zamienniki. "To trend nie tylko dla wegan"
-
Przełomowy rok dla start-upów
-
Start-Up Challenge 2021 - najciekawsze start-upy w Polsce
-
Owerko na EEC: W ostatnich 10 latach można zarobić łatwiej
-
Start-up Challenge: zgłoś swój udział do 30 lipca
-
Startup chce produkować alkohole i opakowania z czerstwego chleba
-
10 ważnych wydarzeń na rynku spożywczo-handlowym w czerwcu
-
Ulgi na ekspansję lub konsolidację mogłyby wesprzeć startupy
-
Maseczki dla niezaszczepionych, czyli kryzys wizerunkowy OSM Piątnica
-
Prawnik: Decyzja OSM Piątnica ryzykowna, ale zgodna z przepisami
komentarze (0)