Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Mleko

Cała partia kefiru wycofana. Nie pij pod żadnym pozorem, ryzyko groźnego zatrucia

  • Autor: PAP
  • Data: 24-03-2023, 14:02
Główny Inspektorat Sanitarny wydał w środę ostrzeżenie dotyczące wykrycia obecności bakterii Salmonella spp. w jednej partii produktu kefir 200 g. Jak zaznaczono, spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.
Cała partia kefiru wycofana. Nie pij pod żadnym pozorem, ryzyko groźnego zatrucia
GIS ostrzega przed obecności bakterii Salmonella w jednej partii produktu kefir /fot. OSM Łożebnica

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Salmonella w kefirze

W ramach ostrzeżenie publicznego dotyczącego żywności GIS przekazał, że w 1 z 5 próbek produktu Kefir 200 g, OSM Łobżenica o numerze partii 25.03.2023/1 - wykryto Salmonella spp.

Chodzi o produkt z terminem przydatności do spożycia 25.03.2023. Jego producentem jest Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Łobżenicy, ul. Wyrzyska 16, 89-310 Łobżenica, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 30191601 WE

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!