To jest zdecydowanie niekorzystne zjawisko, bo import osiągnął w zeszłym roku poziom ponad 20 proc. naszej krajowej produkcji. Jest to bardzo silny czynnik destabilizujący naszą produkcję serowarską – podkreśla prezes Ceko.

Z drugiej strony trzeba też zauważa pozytywy. – Pojawiają się nowe produkty, rośnie innowacyjność w zakresie opakowań. W przypadku Ceko jesteśmy w trakcie odświeżania naszej podstawowej gamy produktów Serów z Goliszewa ze szczególnym uwzględnieniem ich naturalności a to dzięki unikalnemu procesowi produktów w trakcie którego nie używamy konserwantów – mówi Dariusz Zieliński.

Spółka Ceko jest producentem serów dojrzewających, serów włoskich typu mozzarella i ricotta, a także serów wędzonych metodą naturalną w dymie drzewnym. Firma powstała w 1990 roku, jako prywatne przedsiębiorstwo, w czerwcu 2012 roku fundusz private equity Avallon MBO Fund wykupił wraz z nowym zarządem 100 proc. udziałów w spółce Ceko.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl