- Wkrótce zaczniemy produkcję lodów w rożkach oraz w opakowaniach tzw. kuwetach - o pojemności jednego litra. A także będziemy produkować lody dla gastronomii oraz planujemy rozszerzyć gamę lodów na patyku oraz lody typu rolada - mówi prezes Jankowski.

W 2011r wybudowaliśmy już własne ujęcie wody, teraz zaś zamierzamy postawić stację uzdatniania wody. Te inwestycje pomogą nam obniżyć koszty produkcji. Na to wszystko wydamy ponad 4 miliony złotych - dodaje prezes Jogo, dodając, że przy realizacji inwestycji zawsze występują problemy, z którymi spółdzielnia sobie radzi.

Jogo Łódzka Spółdzielnia Mleczarska zajmuje się produkcją galanterii mleczarskiej. Produkuje napoje fermentowane( naturalne i smakowe): jogurty, kefir, śmietanę, mleko acidofilne, maślankę oraz serki homogenizowane owocowe, desery mleczne a także sery twarogowe, twarożki wiejskie, lody, mleko pasteryzowane świeże oraz mleko UHT (Moje Mleko).

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl