Krytyk kulinarny: Kupując sery, szukajmy ich jak najbliżej wytwórcy
- Autor: Wp.pl
- Data: 27-05-2017, 13:28

Zdaniem Mientkiewicza, oscypków czy serów regionalnych należy szukać zawsze jak najbliżej źródeł. -
- Niestety nasza wygoda przy zakupach jest odwrotnie proporcjonalna do oryginalności i smaku. Ale zawsze chętnie sięgnę po sery pleśniowe wypatrując oznaczeń europejskich. Może nie zawsze, ale najczęściej gwarantuje to dobry wybór. Oczywiście wyłapuję skąd pochodzi taki ser. Głównie są to regiony Francji lub Niemiec, gdyż mają wieloletnie doświadczenie. Nasze pleśniowe, poza małymi wyjątkami, praktycznie nie są obecne w handlu - mówi ekspert.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Więcej na Wp.pl
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
Mlekpol wprowadza nowy ser Senator Emmentaler
-
Mlekpol prezentuje Naturę Dobrego Sera
-
Euroser Dairy Group stawia na szeroką dystrybucję
-
Spomlek gościł ambasadora i parlamentarzystów z Nowej Zelandii
-
Euroser: Jakość jest filarem
-
Foodcom: Rynek serów mocno się przeobraża
-
Ważne firmy mleczarskie zmienią zarządy
-
handlowy czwartek
Ukraina ma świetne wina. Dlaczego tak trudno promować je w Polsce?
-
Sery w rosyjskich sklepach zabezpieczone przed kradzieżą. "To dziś produkty elitarne"
-
Fattoria Italiana di Olesno. Jak powstaje włoska mozzarella z polskiego mleka?
- Prezes SPP: Chleb jest najbardziej podstawowym produktem (wywiad)
- Lista firm z branży piekarniczo-cukierniczej
komentarze (1)
o tradycjach serowarstwa w Polsce mgliste pojęcie
Odpowiedz