Logistyka serków topionych
- Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
- Data: 29-06-2017, 11:57

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Przekroczenie temperatury w niewielkim stopniu i w krótkim okresie czasu nie powoduje negatywnych zmian – wyrób dobrze wychłodzony, jest w stanie utrzymać temperaturę przez krótki okres, np. transportu ze sklepu do domu. Jednak brak zachowania "łańcucha chłodniczego" w dłuższym okresie czasu powoduje utratę jakości serków, o czym warto pamiętać.
Zwraca uwagę, że uszkodzenia mechaniczne powstają zwykle na skutek nieuważnego obchodzenia się z towarem w trakcie załadunku i rozładunku. Ważną rolę odgrywa tutaj sposób zabezpieczenia towaru przez producenta w trakcie transportu. Wzmocnione kartony zbiorcze i folie zabezpieczające skutecznie radzą sobie z tym problemem.
komentarze (0)