Müller: Wzrost kosztów surowców przekłada się na wzrost cen nabiału
- Autor: Roman Wieczorkiewicz
- Data: 25-04-2022, 11:01

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Jej zdaniem sytuacja na rynku galanterii mlecznej jest dość stabilna. - Polacy uwielbiają zarówno jogurty naturalne - za ich różnorakie zastosowanie, jak i jogurty smakowe będące zarazem deserem czy pyszną przekąską. Pandemia koronawirusa sprawiła, że myślimy z jednej strony o naszym zdrowiu i wzmacnianiu organizmu, z drugiej zaś w tych trudnych czasach szukamy drobnych przyjemności - stąd popularność deserów i jogurtów deserowych – mówi Paulina Lewińska- Cielas.
Roślinne odpowiedniki nabiału
Równocześnie dostrzega rozwój rynku roślinnych zamienników produktów mleczarskich. - Zauważamy dynamiczny rozwój tej kategorii spowodowany rosnącym zainteresowaniem konsumentów takich, jak: weganie, wegetarianie i fleksitarianie – zauważa. Müller również stara się odpowiadać na takie potrzeby i oczekiwania rynku. - Zdajemy sobie sprawę z tego, że konsumenci rezygnujący z napojów mlecznych na rzecz produktów wegańskich chcą mieć pewność, że właściwie zadbają o swoje zdrowie. Z tego powodu wzbogaciliśmy napoje Mülledrink Vegan w witaminy z grupy B, tzn. B1, B2, B6 i B12. W przypadku deserów Riso Vegan zależało nam również na tym, aby stworzyć pożywną przekąskę dzięki połączeniu ryżu i roślinnych składników – mówi Senior Brand Manager MCE w firmie Müller.
komentarze (0)