Mleczarnia w Pierzchnicy zawarła umowę licencyjną na wytwarzanie twarogu z dodatkiem transglutaminazy
- Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
- Data: 26-11-2018, 12:08

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Zawarcie umowy licencyjnej unormowało stan prawny i zapewniło prawidłowe, wzajemne relacje pomiędzy producentem twarogów a właścicielami patentu.
- Gminna Mleczarnia w Pierzchnicy jest producentem specjalizującym się w produkcji twarogów. Podpisanie Umowy jest kolejnym krokiem w rozwoju tego lokalnego producenta. Dzięki podpisanej umowie Mleczarnia będzie mogła dostarczać na rynek innowacyjny produkt charakteryzujący się zwiększoną zawartością białek serwatkowych a więc również o zwiększonych wartościach odżywczych. Dodatkowo dzięki pełniejszemu wykorzystaniu składników mleka obniżeniu ulegnie ładunek biologiczny zawarty w serwatce co ma istotne znaczenie proekologiczne – powiedział serwisowi portalspożywczy.pl Piotr Dąbrowski, prezes Gminnej Mleczarni w Pierzchnicy.
komentarze (0)