Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Mleczarnia w Pierzchnicy zawarła umowę licencyjną na wytwarzanie twarogu z dodatkiem transglutaminazy

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 26-11-2018, 12:08
Gminna Mleczarnia w Pierzchnicy sp. z o.o. zawarła umowę licencyjną dotyczącą sposobu wytwarzania sera twarogowego z dodatkiem transglutaminazy (PL 228081, EP 2645867) z właścicielami tego wynalazku, to jest Uniwersytetem Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie i firmą PMT Trading sp. z o.o.
Mleczarnia w Pierzchnicy zawarła umowę licencyjną na wytwarzanie twarogu z dodatkiem transglutaminazy
fot. Gminna Mleczarnia w Pierzchnicy

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Zawarcie umowy licencyjnej unormowało stan prawny i zapewniło prawidłowe, wzajemne relacje pomiędzy producentem twarogów a właścicielami patentu.

- Gminna Mleczarnia w Pierzchnicy jest producentem specjalizującym się w produkcji twarogów. Podpisanie Umowy jest kolejnym krokiem w rozwoju tego lokalnego producenta. Dzięki podpisanej umowie Mleczarnia będzie mogła dostarczać na rynek innowacyjny produkt charakteryzujący się zwiększoną zawartością białek serwatkowych a więc również o zwiększonych wartościach odżywczych. Dodatkowo dzięki pełniejszemu wykorzystaniu składników mleka obniżeniu ulegnie ładunek biologiczny zawarty w serwatce co ma istotne znaczenie proekologiczne – powiedział serwisowi portalspożywczy.pl Piotr Dąbrowski, prezes Gminnej Mleczarni w Pierzchnicy.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!