Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Mleczna środa: Jogurty - czas na innowacje

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 05-02-2019, 18:53
Polski rynek jogurtów jest już dojrzały. Po wielu latach dynamicznego wzrostu wielkość sprzedaży osiągnęła w kategorii wyraźną stabilizację. To dobry moment na przyjrzenie się światowym trendom i rozważenie wprowadzenia innowacji produktowych.
Mleczna środa: Jogurty - czas na innowacje
mleczna środa

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Innowacje - zarówno opakowaniowe, jak i smakowe mogą pobudzić rynek jogurtów. Korzystając z globalnej bazy danych nowych produktów, Mintel wyłuskał cztery globalne trendy, na które producenci jogurtów powinni zwrócić uwagę w 2019 roku - od czystej etykiety po niespotykane smaki.

1. Podkreślamy zdrowie

W ciągu ostatnich kilku lat marki jogurtów skupiły się na usuwaniu sztucznych dodatków i konserwantów z produktów. Producenci jogurtów skupili się także na zmniejszanie zawartości cukrów w jogurtach smakowych. Dlatego "czysta etykieta" jest coraz częściej postrzegana przez konsumentów jako dowód zdrowia. Rzeczywiście badania Mintel dowiodły, że ponad połowa konsumentów jogurtów w Wielkiej Brytanii wybrałaby jogurt z krótką listą składników. Dodatkowo - dobre wrażenie na konsumentach robi certyfikat bio.

Dalsza część artykułu (85%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!