Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Mleko

Mleczna środa: prezes Spomleku o strategii działania na rynku HoReCa

  • Autor: Jakub Szymanek/portalspozywczy.pl
  • Data: 28-08-2019, 06:44
W minionym roku Spomlek zdecydował się na produkcję serów skierowanych wyłącznie na rynek HoReCa. Bursztyn Szefa oraz Szafir Szef nie są dostępne w sprzedaży detalicznej dla konsumentów indywidualnych. Ich walory można poznać wyłącznie w restauracjach. O strategii działania mleczarni na rynku gastronomicznym i hotelowym opowiada nam Edward Bajko, prezes Spółdzielczej Mleczarni Spomlek.
Mleczna środa: prezes Spomleku o strategii działania na rynku HoReCa
mleczna środa
Edward Bajko, prezes Spółdzielczej Mleczarni Spomlek, fot. materiały prasowe

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Portalspozywczy.pl: Dlaczego mleczarnia zdecydowała się skierować swoją ofertę na rynek HoReCa?

Edward Bajko, prezes Spółdzielczej Mleczarni Spomlek: Nasza decyzja o współpracy z HoReCa to wypadkowa wielu czynników. Najważniejszy z nich to zmiana upodobań i stylu życia konsumentów. Liczne badania pokazują, że społeczeństwo coraz częściej korzysta z usług gastronomicznych, a na rynku pojawia się wiele nowych bardzo dobrych restauracji, które wzbogacają swoje menu m.in. o potrawy z dodatkiem najlepszych serów. To rosnące zainteresowanie branży HoReCa serami premium w połączeniu z nowym spojrzeniem na branżę kulinarną sprawiło, że zauważyliśmy ogromny potencjał w tym sektorze i postanowiliśmy go wykorzystać. Naszym atutem jest to, że mamy w portfolio doskonały unikalny na polskim rynku produkt, którego smak i jakość mogą z powodzeniem konkurować z najlepszymi zagranicznymi serami. I chociaż dopiero od niedawna zaczęliśmy naszą przygodę z sektorem z HoReCa, to nasza aktywność na tym polu stale się zwiększa i będziemy chcieli rozwijać tę współpracę. 

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!