Mleczna środa: prezes Spomleku o strategii działania na rynku HoReCa
- Autor: Jakub Szymanek/portalspozywczy.pl
- Data: 28-08-2019, 06:44

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Portalspozywczy.pl: Dlaczego mleczarnia zdecydowała się skierować swoją ofertę na rynek HoReCa?
Edward Bajko, prezes Spółdzielczej Mleczarni Spomlek: Nasza decyzja o współpracy z HoReCa to wypadkowa wielu czynników. Najważniejszy z nich to zmiana upodobań i stylu życia konsumentów. Liczne badania pokazują, że społeczeństwo coraz częściej korzysta z usług gastronomicznych, a na rynku pojawia się wiele nowych bardzo dobrych restauracji, które wzbogacają swoje menu m.in. o potrawy z dodatkiem najlepszych serów. To rosnące zainteresowanie branży HoReCa serami premium w połączeniu z nowym spojrzeniem na branżę kulinarną sprawiło, że zauważyliśmy ogromny potencjał w tym sektorze i postanowiliśmy go wykorzystać. Naszym atutem jest to, że mamy w portfolio doskonały unikalny na polskim rynku produkt, którego smak i jakość mogą z powodzeniem konkurować z najlepszymi zagranicznymi serami. I chociaż dopiero od niedawna zaczęliśmy naszą przygodę z sektorem z HoReCa, to nasza aktywność na tym polu stale się zwiększa i będziemy chcieli rozwijać tę współpracę.
komentarze (0)