Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Mlekpol świętuje 20 lecie Maślanki Mrągowskiej

  • Autor: portalspożywczy.pl
  • Data: 03-07-2017, 12:10
Moc atrakcji, przednia zabawa, pyszny poczęstunek a wszystko w bajecznych okolicznościach przyrody! Tak marka Maślanka Mrągowska obchodziła 20 lecie istnienia na rynku. W specjalnie powstałym z tej okazji Miasteczku Maślanki Mrągowskiej w pierwszą sobotę lipca, w trakcie corocznych Dni Mrągowa, na terenie mrągowskiej Ekomariny odbył się wielki otwarty, familijny piknik Mlekpolu.
Mlekpol świętuje 20 lecie Maślanki Mrągowskiej
fot. Mlekpol

Wydarzenie zaszczycili swą obecnością włodarze powiatu, gminy i miasta Mrągowo. Obchody jubileuszu Maślanki Mrągowskiej otworzyli: Burmistrz miasta Mrągowo, Otolia Siemienic oraz Prezes Zarządu SM Mlekpol Edmund Borawski.

- Mam nadzieję, że Święto Maślanka Mrągowskiej na stałe wpisze się w kalendarz wydarzeń w naszym mieście – deklarowała Burmistrz Siemieniec.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Inauguracyjny toast Maślanką Mrągowską wznieśli także starosta powiatu mrągowskiego Antoni Karaś i dyrektor ZPM Mrągowo, Marcin Piwowarczyk.

Przybyli na urodziny goście mogli m.in.: stworzyć swój wymarzony maślankowy koktajl, skorzystać z porad dietetyka, wziąć udział w warsztatach taneczno – sportowych i pokazach gotowania na żywo. W specjalnej Strefie Dziecka dla najmłodszych przygotowano gry i zabawy plenerowe, warsztaty kulinarne, plastyczne i recyklingowe.

Dla wszystkich uczestników urodzin Maślanki Mrągowskiej gotował Marcin Budynek -jeden z najbardziej uznanych polskich szefów kuchni, założyciel Akademii Kulinarnej oraz Klubu Szefów Kuchni. Jego pokazy kulinarne cieszyły się ogromnym zainteresowaniem. Goście pikniku mieli niepowtarzalną okazję nauczyć się jak przygotować wyjątkowe placuszki na maślance, maślankowe mohito czy grillowaną pierś z kurczaka macerowaną w maślance.

Wydarzenie dopełniły rozmowy z gośćmi specjalnymi. Plenerowe studio odwiedzili m.in. prof. Andrzej Babuchowski, Prezes Instytutu Innowacji Przemysłu Mleczarskiego, twórcy pierwszej mrągowskiej maślanki Zdzisław Marcinkowski, Anna Pichała i Tadeusz Szczęsny. O swoim udziale w niezwykłej kampanii „Nie jestem byle kim. Nie jem byle czego”, której bohaterką jest Maślanka Mrągowska opowiedzieli jej ambasadorowie, pracownicy SM MLEKPOL: Teresa Kossakiewicz, Agnieszka Skrzyńska, Marta Loch i Dariusz Choromański.

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Wyparka 2017-07-04 14:20:40

    Swieto maslanki hehehe! Niezle! Czekamy na swieto masla serwatkowego!

    Odpowiedz
  • Ja 2017-07-04 15:51:01

    Wow!

    Odpowiedz
  • Ja 2017-07-04 19:12:24

    Zdjęcie jak z okładki Przygód Żółwia Franklina :)

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Partner serwisu
  • partner portalu
Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!