Zastępnik jaja (w proszku) ma w swoim składzie tylko komponenty roślinne i nadaje się do przygotowywania dań zarówno na ciepło, jak i na zimno, nie jest jednak zalecany do przyrządzania potraw smażonych. Dobrze wiąże inne półprodukty pozwalając osiągnąć idealną konsystencję masy do różnego rodzaju wypieków.

Produkt 3 Pauly nie posiada smaku, dlatego może być dodawany zarówno do potraw słodkich, jak i słonych. Dzięki niskiej zawartości cholesterolu, może być stosowany także jako składnik zbilansowanej diety przez osoby zmagające się z nadwagą oraz nadciśnieniem. Zastępnik jajka 3 Pauly wolny jest także od innych popularnych alergenów, takich jak mleko, orzechy, orzeszki ziemne, sezam, soja czy łubin, dlatego może być stosowany nie tylko przez osoby na diecie bezglutenowej, ale także większość alergików pokarmowych. 

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl