Najbardziej zdrożeją produkty z frakcjonowania mleka
- Autor: Roman Wieczorkiewicz
- Data: 30-05-2022, 11:00

Zwraca uwagę, że przez ogromny popyt eksportowy, skoki cenowe są jeszcze wyższe niż w przypadku innych produktów mlecznych.
Zastosowanie produktów z frakcjonowania mleka
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Produkty z frakcjonowania mleka znajdują zastosowanie praktycznie w całej branży spożywczej. Są wykorzystywane przy produkcji słodyczy, odżywek dla sportowców, w medycynie – można by wymieniać bardzo długo. To jakby druga połowa mleczarstwa. Firm, które poszukają takich produktów, jest cała masa. Z ceny wynika wyższa marżowość. Problemem jest, że cena nie zawsze oznacza jakość. Tu najwyższa jakość ma kluczowe znaczenie, co z kolei podnosi koszty.
Wiele zależy od zastosowania frakcji mleka. Mamy klientów, którzy doceniają tylko część specyfikacji danego produktu, a dla innych będą ważniejsze odmienne parametry. Na pewno ten rynek będzie rósł – już jest ogromny – jest wart więcej niż rynek serów
- Aleksander Paciorkiewicz
O Foodcom
Firma Foodcom powstała w 2013 roku. Jej założycielem jest Aleksander Paciorkiewicz, który obecnie pełni rolę prezesa spółki. Dzięki zaangażowaniu i dobrze opracowanej polityce firmy udało mu się zyskać zaufanie klientów, zbudować silny zespół i sukcesywnie realizować swój innowacyjny plan. Spółka regularnie notuje wzrost wyników. W 2018 została wyróżniona prestiżową nagrodą Gazele Biznesu jako najszybciej rozwijająca się firma w branży mleczarskiej.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
KZSM: Doraźne skupy mleka są zagrożeniem dla stabilności rynku
-
Antidotum na problemy energetyczne branży mleczarskiej
-
mleczna środa
Mleczarstwu grożą limity na pobór energii
-
Co będzie gdy mleczarniom zabraknie energii?
-
Przerwy w dostępie do energii to katastrofa dla mleczarstwa
-
Nowy wiceprzewodniczący Rady Nadzorczej ZPPM
-
Rosną ceny produktów mlecznych. Czy wpłynie to negatywnie na popyt?
-
19. Międzynarodowe Forum Spółdzielczości Mleczarskiej już 7-8 września
-
Agnieszka Maliszewska w debacie o kryzysie żywnościowym w Paryżu
-
W mleczarstwie rośnie presja kosztowa (analiza)
komentarze (0)