Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Nie żałuje przyłączenia się do Mlekovity

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 14-11-2016, 14:00
Konsolidacji w polskim mleczarskie nie ma. Ja siedem lat temu włączyłem mój macierzysty zakład w struktury Mlekovity i nie żałuję – powiedział Stanisław Duch, dyrektor zakładu SM Mlekovita w Baranowie podczas Forum Rynku Spożywczego i Handlu.
Nie żałuje przyłączenia się do Mlekovity
Stanisław Duch /fot. PTWP

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Podkreśla, że zakład został doinwestowany i mógł się rozwinąć. - Dziś zakład jest dostosowany do przerobu 300 mln litrów mleka rocznie. Przed konsolidacją produkowaliśmy jeden gatunek sera Cheddar, który z resztą robimy nadal i dobrze się sprzedaje w całej Europie – mówił Stanisław Duch. Podkreslił, że Mlekovita produkuje aż 600 pozycji asortymentowych.

- Potrzeba realności w patrzeniu na branży i rynek. Jest w Polsce 120 spółdzielni, 120 prezesów, każdy ma po dwóch zastępców, jest 120 rad nadzorczych. To utrudnia czy wręcz uniemożliwia wszelką konsolidację – mówił dyrektor zakładu SM Mlekovita

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Darek 2016-11-15 14:35:00

    \"Mój zakład\" i love it hehe

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!