Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Popyt na ekologiczne produkty mleczarskie rośnie szybciej niż podaż

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 03-09-2018, 14:48
- Popyt na takie ekologiczne produkty mleczarskie rośnie szybciej niż się można się spodziewać. Wynika to z faktu, że konsumenci są coraz bardziej świadomi, szukają produktów eko i bio, by zadbać o swoje zdrowie i zdrowie bliskich. Nie chcą produktów nafaszerowanych "chemią" – powiedział serwisowi portalspożywczy.pl Zbigniew Waz, prezes zarządu Stara Mleczarnia S.A.
Popyt na ekologiczne produkty mleczarskie rośnie szybciej niż podaż
Zbigniew Waz, prezes zarządu Stara Mleczarnia S.A.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Dostajemy zapytania dotyczące ekologicznych wszystkich typów produktów - serów, mleka, masła, jogurtów – dodaje.

Zwraca uwagę, że produkcja mleka ekologicznego pokrywa zapotrzebowanie przetwórców w minimalnym stopniu. - Podaż mleka ekologicznego w Polsce jest niewielka i niewystarczająca, a import mleka ekologicznego jest dla dużych przetwórców koniecznością. Mleko ekologiczne powinno być przetwarzane na osobnych liniach, a że jest go mało, wielu zakładom nie opłaca się takiej produkcji uruchamiać – mówi Zbigniew Waz.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!