Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Mleko

Powstało porozumienie na rzecz dialogu na temat Zielonego Ładu oraz strategii Od pola do stołu

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 22-06-2020, 11:10
W dniu 20.05.2020 r., Komisja Europejska opublikowała dwie bardzo ambitne strategie „Od pola do stołu” (F2F) oraz Różnorodności Biologicznej. Oba dokumenty są niezwykle ważnymi i wrażliwymi elementami Europejskiego Zielonego Ładu (EGD), który ma na celu przeciwdziałanie zmianom klimatycznym, a tym samym uczynić unijną gospodarkę neutralną dla środowiska naturalnego.
Powstało porozumienie na rzecz dialogu na temat Zielonego Ładu oraz strategii Od pola do stołu
Agnieszka Maliszewska

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Nie możemy jednak zapominać, że sukces obu strategii i finalnie EGD zależeć będzie od producentów żywności: rolników, spółdzielni rolniczych i przetwórców.

- Dzisiejsza debata na temat obu strategii jest jednocześnie dyskusją na temat przyszłości nowych pokoleń Unii Europejskiej. Ta nowa generacja to nie tylko konsumenci, ale także producenci – podkreśla Agnieszka Maliszewska, koordynator działań i wiceprzewodnicząca COGECA.

Dalsza część artykułu (89%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!