Pamiętajmy, że technika przekłada się na stosowaną technologię, a technologia na produkt i ekonomiczność jego wytwarzania - podkreśla.

W opinii prezesa Łosia, technologia i technika mleczarska idą do przodu w bardzo szybkim tempie. Przekłada się to na szybki rozwój produktów. - Z roku na rok widać duży postęp. Główne kierunki rozwoju to ułatwienie pracy, poprawa trwałości i wyglądu produktów, ale także oszczędności pracy. To jest bardzo prawidłowy kierunek - uważa szef Lacpolu.

Jego zdaniem, oszczędność pracy, nie oznacza zmniejszenia zatrudnienia, ale lepszego wykorzystania zasobów pracy. - Wbrew temu co się mówi, w Polsce koszty pracy wcale nie są niskie. Po pierwsze ludzie nie są wykorzystywani w 100 proc., często są kłopoty z powtarzalnością pracy i produktu. Te problemy usuwa technika i automatyzacja produkcji - mówi Kazimierz Łoś.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl