Prezes Milkpol S.A. mówi o trendach rynkowych
- Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
- Data: 02-05-2016, 15:14

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Jej zdaniem, widoczne są również zmiany w diecie Polaków, większym powodzeniem cieszą się produkty niskoprzetworzone i naturalne. - Oczywiście, pozostaje też wierna grupa nabywców produktów smakowych, „wygodnych” z długim terminem przydatności, ale dla firm takich jak Milkpol rosnący popyt na zdrowe, naturalne wyroby mleczarskie jest szansą dalszego rozwoju – uważa prezes Świerczyńska.
Drugim niezwykle istotnym trendem, jest intensywny rozwój segmentu HoReCa. - HoReCa jest dynamicznie rozwijającym się segmentem rynku i nadal rośnie zapotrzebowanie na produkty jemu dedykowane. Na przestrzeni ostatnich lat, zmienił się sposób spędzania wolnego czasu przez Społeczeństwo. Polacy chętniej wychodzą z domu, planują weekendowe wyjazdy i aktywnie spędzają czas co ma przełożenie na wzrost wydatków na ten cel – twierdzi Aleksandra Świerczyńska.
komentarze (0)