Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Mleko

Przetwory mleczne: Jaką mają jakość handlową?

  • Autor: PAP
  • Data: 26-05-2021, 11:42
Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej przetworów mlecznych i znakowania wyrobów mlekopodobnych.
Przetwory mleczne: Jaką mają jakość handlową?
Przetwory mleczne: Jaką mają jakość handlową? Fot. shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

W ok. 8 proc. przebadanych partii przetworów mlecznych Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych wykazała nieprawidłowe parametry fizykochemiczne oraz błędne oznakowanie. Kontrolą objęto 144 podmioty - 70 producentów i 74 sklepy.

W zakresie cech organoleptycznych sprawdzono 269 partii przetworów mlecznych. Z uwagi na niewłaściwe wygniecenie i konsystencję zakwestionowano 2 partie (0,7 proc.).

Dalsza część artykułu (82%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!