Schwarte Milfor: Konsolidacja mleczarstwa wymusi zmiany technologiczne
- Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
- Data: 27-02-2013, 10:55

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Zaznacza, że przemysł mleczarski będzie przerabiał coraz więcej surowca, a na rynek będą wchodziły nowe produkty, które będą miały zbyt na światowych rynkach. Obecnie obserwujemy schyłek dużego popytu na mleko w proszku, natomiast rośnie zainteresowanie krystalizacją serwatki.
- Mleczarnie będą oczywiście zajmować się coraz więcej środowiskiem, więc zaczną inwestować w urządzenia do oczyszczenia, co wiąże się z pewną zmianą procesów, a także w technologie bio, czyli przerób serwatki na biopaliwa. Nie tylko zgazowanie, a także jako domieszki ekologiczne do paliw - mówi Albert Wawrzyniak w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl.
komentarze (0)