Smak sera nie może być chroniony przez Prawo Własności Intelektualnej
- Autor: portalspożywczy.pl/EDA
- Data: 29-08-2018, 11:49
W swojej konkluzji Rzecznik generalny uważa, że smak żywności nie stanowi dorobku w rozumieniu dyrektywy 2001/29. Teraz od Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości zależy ostateczna decyzja.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Sekretarz generalny EDA Alexander Anton stwierdził, że idea ochrony – oprócz wskazań geograficznych, znaków handlowych i firmowych – także unikalny smak sera jest interesującym podejściem. - Dzisiejsze legalne instrumenty mogą rzeczywiście, jak stwierdził Rzecznik Generalny, nie być ustanowione dla tego celu – powiedział Anton.
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
Euroser Dairy Group stawia na szeroką dystrybucję
-
Spomlek gościł ambasadora i parlamentarzystów z Nowej Zelandii
-
Euroser: Jakość jest filarem
-
Foodcom: Rynek serów mocno się przeobraża
-
Ważne firmy mleczarskie zmienią zarządy
-
handlowy czwartek
Ukraina ma świetne wina. Dlaczego tak trudno promować je w Polsce?
-
Sery w rosyjskich sklepach zabezpieczone przed kradzieżą. "To dziś produkty elitarne"
-
Fattoria Italiana di Olesno. Jak powstaje włoska mozzarella z polskiego mleka?
-
Euroser reaguje na nowe trendy rynkowe
-
mleczna środa
Euroser stawia na Fresh Pack oraz sery paczkowane
komentarze (0)