5 trendów na rynku herbaty w 2020 r.
- Autor: portalspozywczy.pl/beveragedaily.com
- Data: 21-02-2020, 07:13
Producenci coraz częściej wprowadzają do swojej oferty innowacyjne produkty roślinne, promujące wyraźne korzyści dla zdrowia. Ten kierunek obrały m.in. firmy herbaciane. Jak wynika z badań zagranicznych mediów i przeglądu rynkowych trendów, herbata ma nie tylko smakować, ale przede wszystkim pozytywnie wpływać na ludzki organizm. W związku z tym przedstawiamy 5 znaczących trendów według Marii Uspenski z The Tea Spot na rynku herbaty w 2020 r.
casualowy piątek
Casualowy piątek: Pięć trendów na rynku herbaty w 2020 r, fot. unsplash / canva
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
W artykule dla portalu beveragedaily.com Maria Uspenski z The Tea Spot zwraca uwagę przede wszystkim na wartości płynące z wypijanych przez konsumentów herbat i oddziaływania na ludzki organizm.
1. Adaptogeny ważnym składnikiem herbaty
Pierwszym czynnikiem, który wymienia autorka artykułu są adaptogeny, które wspomagają odporność organizmu na stres, niepokój i wyczerpanie. O ile herbaty z kurkumą są już popularne na rynku, to coraz częstszym składnikiem naparów powinny stawać się rośliny o podobnych właściwościach do kurkumy jak np. tulsi czy maca.
Dalsza część artykułu (90%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium".
lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie
komentarze (1)
niezależnie od trendu ja zawsze cenię sobie herbatę na odporność z fito apteki - u mnie sprawdza się genialnie!
Odpowiedz