Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Cruz Group sieje ferment. Polska kombucha podbija świat

  • Autor: Magdalena Brzózka
  • Data: 11-05-2022, 08:51
Spożywczy start-up założony w 2015 r. dotarł z organicznymi napojami prozdrowotnymi na 60 rynków świata. Teraz planuje wejście w nowe kategorie produktowe. Pandemia, drożyzna i wojna trochę pokrzyżowały plany.
Cruz Group sieje ferment. Polska kombucha podbija świat
W 2014 r. Przemysław Igel (po lewej) i Aleksander Psztur powołali Cruz Group/ fot. Facebook

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

W 2014 r. Aleksander Psztur z Człuchowa wraz ze wspólnikiem Przemysławem Igel, powołał do życia Cruz Group, która zajmuje się produkcją i dystrybucją funkcjonalnych napojów - kombuchy i matchy.

– Nasze początki na polskim rynku były ciężkie, ze względu na to, że zaczęliśmy od sprzedaży naszych produktów m.in. do nieistniejącej dziś sieci – która nigdy nam za nasze produkty nie zapłaciła. Po tym wydarzeniu trochę „obraziliśmy się” na polski rynek i postawiliśmy na eksport – wspomina Psztur.

Dalsza część artykułu (91%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!