Nowe smaki Fuzetea na bazie ekstraktów z Oolong i Rooibos
- Autor: portalspozywczy.pl
- Data: 03-06-2019, 14:10
W pierwszej połowie roku, marka zaprezentowała Fuzetea Bez Cukru, czyli fuzję smaków zielonej herbaty i marakui, a teraz proponuje dwa nowe zaskakujące warianty – Oolong z winogronami i liczi oraz Rooibos z jagodami i miodem. Z początkiem czerwca, nowe smaki trafią do szerokiej dystrybucji.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Fuzetea Oolong z winogronami i liczi oraz Fuzetea Rooibos z jagodami i miodem to najnowsze warianty mrożonej herbaty. Nowe propozycje to kompozycja chińskiej herbaty Oolong (zwanej również niebieską) z dodatkiem soczystych winogron i słodkich liczi oraz kompozycja naparu z liści czerwonego, południowoafrykańskiego krzewu Rooibos o charakterystycznym smaku, połączonego z letnimi jagodami i znanym ze swoich zdrowotnych właściwości miodem.
Herbata używana do produkcji ekstraktu w napojach Fuzetea pochodzi wyłącznie ze zrównoważonych upraw. Dodatkowo, w nowych wariantach selekcji herbaty dokonali profesjonalni teamasterzy, czuwający nad najlepszym smakiem i najwyższą jakością finalnego produktu. Napój nie zawiera konserwantów, jedynie naturalne aromaty. Nowe smaki Fuzetea, podobnie jak wszystkie inne warianty napoju w całym portfolio, mają obniżoną zawartość cukru, który został częściowo zastąpiony ekstraktem z liści stewii. Coca-Cola systematycznie rozwija ofertę napojów o niskiej lub zerowej zawartości cukru, zgodnie z europejskim zobowiązaniem firmy, że do 2020 r. obniży kaloryczność swoich napojów co najmniej o 10%.
komentarze (0)