Segafredo, dystrybutor herbat Brodies: Zagrożeniem dla całej branży spożywczej są towary niskiej jakości
- Autor: Jakub Szymanek / portalspozywczy.pl
- Data: 27-04-2017, 12:49

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Rynek herbaty stale ewoluuje. Rosnąca świadomość na temat zdrowego odżywiania, a także tego co pijemy, sprawia, że wzrasta zapotrzebowanie konsumentów na coraz lepsze pod kątem smaku i jakości produkty.
– O kształcie polskiego rynku herbaty decyduje przede wszystkim wzrastająca świadomość konsumentów. Nie zadowalamy się już produktami skomponowanymi z nisko gatunkowego suszu, uzupełnionego sztucznymi aromatami, mającymi stanowić namiastkę „owocowego” lub „ziołowego” smaku. Klienci coraz częściej chcą wiedzieć, skąd pochodzi dana mieszanka, czy proces jej produkcji przebiegał w pełni naturalnie i jaki sposób parzenia będzie dla niej najbardziej odpowiedni. Z tego też powodu, obok herbat w kopertach, coraz istotniejszą pozycję zyskują propozycje liściaste i pakowane w piramidki. Jednocześnie, warto zaznaczyć, że rośnie wolumen tego rynku. Szacując jego wielkość, pod uwagę bierze się dziś nie tylko produkty na bazie liści herbacianych, ale także kompozycje stworzone z suszu owocowego i roślinnego, które nie zawierają teinowego dodatku. To także sugeruje, że klienci chętnie sięgają po propozycje naturalne – oceniła Joanna Sobyra, ekspert Segafredo Zanetti Poland, dystrybutora herbat Brodies.
komentarze (0)