Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Napoje

Współpraca naukowa UR i producentów soków

  • Autor: PAP
  • Data: 10-05-2021, 08:05
Promocja zdrowego żywienia i przeciwdziałanie chorobom cywilizacyjnym to cel współpracy naukowej, jaką deklarują Kolegium Nauk Medycznych Uniwersytetu Rzeszowskiego i Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków.
Współpraca naukowa UR i producentów soków
Współpraca naukowa UR i producentów soków /fot. Shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Porozumienie w tej sprawie ma zostać oficjalnie podpisane w poniedziałek - poinformował rzecznik Uniwersytetu Rzeszowskiego (UR) Maciej Ulita. Dodał, że list intencyjny w tej sprawie strony podpisały w marcu br.

Przypomniał, że oba podmioty od lat działają na rzecz promocji konsumpcji owoców i warzyw oraz przeciwdziałaniu epidemii chorób cywilizacyjnych. "Zatem nawiązanie bliższych relacji jest naturalną konsekwencją realizowanych projektów" - zauważył.

Dalsza część artykułu (88%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!