Piotr Kruszyński, CEO PizzaPortal.pl, o zmianach na rynku delivery, współpracy z restauracjami, perspektywach i planach firmy.
O wynikach firmy spółdzielni za 2018, planach rozwoju firmy oraz poszczególnych grupach asortymentowych rozmawiamy z Andrzejem Minarczukiem, prezesem OSM Kosów Lacki.
Z Arturem Węgłowskim, wiceprezesem zarządu Farmio SA rozmawiamy o nowej inwestycji spółki w Wielkopolsce, niełatwych relacjach z resztą branży oraz najważniejszych wyzwaniach dla polskiego drobiarstwa.
O procesie integracji "Silesii" z Grupą Gobarto, nowych trendach konsumenckich i złym klimacie dla polskiej żywności w Czechach rozmawiamy z Mariuszem Rusinem, który od 1 stycznia 2019 r. pełni funkcję prezesa zarządu Zakładów Mięsnych Silesia.
- Obserwujemy wiele ciekawych rozwiązań w obszarze żywności na wczesnym etapie rozwoju i mocno się temu przyglądamy - mówi w wywiadzie dla portalspozywczy.pl Maciej Balsewicz, współzałożyciel i partner zarządzający bValue VC. Rozmawiamy o głównych trendach rozwoju start-upów na świecie i tym jaki wpływ mają na polski rynek żywności oraz strategie funduszy venture capital.
O nowym podejściu do dystrybucji, budowaniu wartości marek alkoholowych w detalu i kanale HoReCa oraz potencjale polskiego rynku, który pożąda nowości produktowych z Grzegorzem Gackiem, prezesem zarządu Distribev Orbico rozmawia Edyta Kochlewska.
Wymiana handlowa z Ukrainą rośnie i jest to rynek o znacznym potencjale rozwoju dla polskich eksporterów. I choć sektor spożywczy stanowi zaledwie ok. 9 proc. naszego eksportu do tego kraju, to warto pamiętać, że bardzo istotnym sektorem ukraińskiej gospodarki jest rolnictwo, co otwiera możliwość ekspansji dla polskich firm produkujących na potrzeby tego sektora - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Janusz Władyczak, prezes KUKE (Korporacja Ubezpieczeń Kredytów Eksportowych).
Maciej Herman, Dyrektor Zarządzający LOTTE Wedel w wywiadzie dla serwisu portalspozywczy.pl podsumowuje 2018 rok w branży słodyczy oraz w spółce, mówi o planach inwestycyjnych, rozwojowych firmy i rozbudowie zakładu produkcyjnego oraz o perspektywach branży słodyczy w Polsce.
Szwedzka sieć MAX Premium Burgers wystartowała w Polsce 1 września 2017 roku. W tym czasie uruchomiono 3 restauracje, a według zapowiedzi prezesa spółki w ciągu 10 lat ma być ich 200 w całym kraju. O planach związanych z obecnością szwedzkiej firmy na polskim rynku opowiada nam Richard Bergfors, CEO Max Premium Burger.
Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku
Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze
Obserwuj Portal Spożywczy na Instagramie
Portal Spożywczy: dołącz do nas na LinkedIn
RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych
Globalny kanał RSS
Zobacz więcej kanałów RSS
NEWSLETTER
NAPISZ DO NAS
Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP
Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!