Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Król ogórek zdetronizowany

  • Autor: Magdalena Brzózka
  • Data: 25-04-2013, 12:12
Znawcy spożywczej branży twierdzą, że segment przetworów warzywnoowocowych jest perspektywiczny i jego wartość będzie rosła i to co najmniej z kilku powodów. Przede wszystkim gotowe przetwory są praktyczne i wygodne.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Zdaniem Wacława Orzecha, właściciela Zakładów Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego Orzech z Kolbuszowej, potencjał rynku przetworów owocowo-warzywnych jest ogromny. - Polacy spożywają bardzo dużo takich produktów. Są to przede wszystkim wyroby bezpieczne, w większości bez konserwantów i o długim terminie przydatności.

W porównaniu z mrożonkami przetwory w słoikach mają dużą przewagę. Między innymi dlatego, że produkty w słoikach nie potrzebują zamrażarek, a co za tym idzie - koszty przechowywania dla sklepów są mniejsze - twierdzi Wacław Orzech.

Poza tym jego zdaniem produkty w słoikach mogą być praktycznie w każdym sklepie, natomiast nie każdy sklep wyposażony jest w lodówki do przechowywania mrożonek.

Kolejnym argumentem przemawiającym za przetworami w słoikach jest fakt, że klient widzi, co kupuje, natomiast kupując mrożonki klient widzi tylko opakowanie.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

więcej informacji:

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!