13 lipca obchodzimy Dzień Frytek
- Autor: www.portalspozywczy.pl
- Data: 13-07-2018, 09:55

Frytki powinny być sporządzane ze specjalnych odmian ziemniaków, zawierających duże ilości skrobi i o podłużnym kształcie bulwy. Frytki wytworzone z takich odmian ziemniaków nie wchłaniają dużych ilości tłuszczu, przez co są smaczniejsze i mniej ciężkostrawne.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Do smażenia frytek używa się frytkownic, chociaż można je smażyć także w innych naczyniach czy na patelni. Pod względem dietetycznym frytki są potrawą ciężkostrawną. Zawierają dużo tłuszczu, który poddany został wysokiej temperaturze smażenia.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
Powiązane tematy:
-
Rumuńskie ziemniaki sprzedawane są jako polskie 3 razy drożej
-
McDonald's: znów zabrakło frytek
-
Wojna w Ukrainie: Czy w Rosji zabraknie ziemniaków?
-
AgroUnia i Mama Ginekolog w sporze o ziemniaki. O wrażliwości na patriotyzm zakupowy
-
Ceny skupu produktów rolnych w styczniu wzrosły o 28,5 proc. rdr
-
W Japonii zakłócenia w dostawach wywołały ziemniaczaną wojnę sieci fastfood
-
Deficyt frytek w McDonald's
-
McDonald’s ma problem z frytkami. Czy może ich zabraknąć w menu sieci?
-
Burger King 11 grudnia rozdaje Whopper Jr. Za frytki z McDonald's
-
Wybrano największą pyrę w Wielkopolsce
- Transport zboża z Ukrainy. Trudne "wąskie gardła"
- Firmy spożywcze i handlowe w I półroczu: przejęcia, inflacja, wojna
komentarze (0)