Ajinomoto Jawo: Umowa UE-Japonia tworzy podstawę do rozwoju współpracy
- Autor: www.portalspozywczy.pl
- Data: 20-10-2017, 13:25

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
– Japonia wciąż ma inne standardy – chociażby dotyczące certyfikacji maszyn do produkcji. Mam nadzieję, że dzięki nowej umowie łatwiej będzie w przyszłości importować wyspecjalizowane maszyny do przemysłu spożywczego spełniające wymogi bezpieczeństwa UE i opatrzone znakiem CE – mówi serwisowi portalspozywczy.pl Renata Kasprzycka, wiceprezes zarządu Ajinomoto Jawo.
Podkreśla, że umowa UE-Japonia przede wszystkim tworzy podstawę do rozwoju współpracy. – Dzisiaj regulacje, chociażby w zakresie dodatków do żywności, są bardzo różne. Dlatego tak bardzo trudna jest wymiana handlowa w kategorii dań gotowych. Nasi partnerzy z Japonii postrzegają Polskę jako dobre źródło surowców – wysokiej jakości i w atrakcyjnej cenie. Wciąż bowiem produkty gotowe nie są przygotowane do wymagań konsumentów z Japonii – tłumaczy.
komentarze (0)